Pink symbolik

Farvesymbolik pinkPink er farven på lykke og opfattes generelt som en munter farve. Den tilfører følgende positive energier:

Venskab, ubetinget kærlighed, samvær, uselviske følelser og åndelig helbredelse.

Negative påvirkninger

Overforsigtig, overfølsom, urealistiske forventninger, umoden, tøset, manglende viljestyrke og dårligt selvværd.

Kulturel betydning

I Japan associeres farven med maskulinitet. En gang om året blomstrer de pink kirsebærtræer (Sakuraer) og de siges at repræsentere unge japanske krigere (Samuraier), der faldt i kamp.

Jaipur City er den førende turistattraktion i Indien på grund af deres overlegne fæstninger, storslåede paladser, livlige templer, flerfarvede basarer, pulserende gader og deres distinktive pink farve. Det er ikke uden grund, at denne farverige by kaldes for ”The Pink City”.

I Kina kendte man ikke til den pink farve før man havde kontakt med den vestlige kultur. På kinesisk oversættes pink som ”fremmed farve”.

I den vestlige verden er der lagt meget op til, at pink er en feminin farve eller ligefrem en tøsefarve.

Associationer

Planet: Venus

Dag: Fredag

Facts om farven pink

Farven er blevet brugt i fængselsceller for at reducere uberegnelig og voldelig opførsel.

Den gør folk mere venlige og mindre aggressive.

På grund af sin beroligende effekt, anvendes farven nogle gange under sportslige begivenheder i modstanderes omklædningsrum.

Undersøgelser viser at mandlige vægtløftere synes at miste styrke i pink værelser, mens kvindelige vægtløftere har en tendens til at blive stærkere, når de er omgivet af farven.

Bagværk smager bedre når det serveres i lyserøde æsker eller på pink plader. Dette gælder dog kun søde sager. Farven giver os desuden en trang til sukker.